Sokan megkérdezik tőlem, hogy ártott-e a szépségszalonom forgalmának az a fajta nagy beauty-robbanás, ami az elmúlt években figyelhető meg.

Ugyanúgy, ahogyan például a korábban csak szűk rétegekhez elérő, limitált számban, kis kifőzdék keze nyomán megszülető kézműves sörök végre utat törtek maguknak, és a nagy multik által is már bárkihez eljuthatnak az ale-ek, a karakteres stout-ok és a különleges gyümölcsös búzasörök, a szépségiparban is megfigyelhetőek ilyen változások. Természetesen mindkét folyamat nagyban köszönhető a social mediának, az esztétikus és figyelemfelkeltő csomagolásoknak, a jól felépített marketing stratégiáknak. No de térjünk vissza a szépséghez. Ha visszagondolok arra az időszakra, amikor még csak tanultam a szakmámat, még nekünk sem állt rendelkezésünkre ennyi forrás – én főként külföldi mesterektől, a net segítségével próbáltam kiegészíteni az iskolában tanultakat. Ugyanakkor számos termék itthon még nem volt ismert, így csak egy igen szűk réteghez jutott el ezek hasznossága. Gyakran jót mosolygok magamon, amikor eszembe jut, ahogy kiskamaszként a zenetévé előtt ugrálva, kedvtelve nézegettem magam a tükörben egy bulira készülődve. Az arcomat vízzel tisztítottam (néhanapján hatalmas szemcséket tartalmazó “tini arcradírral”), nem hidratáltam, és így vittem fel az alapozót a bőrömre, persze két rétegben, totális maszkhatást elérve. Bár mindig is igényes nők vettek körbe – anyukámra és nagymamámra is így gondolok vissza -, nekik sem volt annyi információjuk arról, mi a helyes bőrápolás menete, titka. Mi változott? Manapság a videómegosztó portáloknak, influenszereknek (pedig ők is tudják félreinformálni az embert!) és – hála az égnek – a médiában nyilvánosságot kapó szakembereknek köszönhetően már egy jól tájékozott kiskamasz ugyanazt tudhatja a szépségápolásról, mint mi felnőttek – sőt, gyakran még többet is! Akár egy új tinisztár hoz ki új beauty- vagy sminktermékeket, akár az általuk követett tartalomkészítő ajánl nekik megbízható márkákat, biztos, hogy hatalmas a kereslet – és a kínálat is. És akkor még nem beszéltem arról, hogy a fényvédő, hialuronsav, koffeines szérum, niacinamid sokak számára mindennapos használatú termékekké váltak – nagyon helyesen! -, miközben ez néhány éve még sokkal több ember szemében számított “úri huncutságnak”. Természetesen ehhez az emberközelibb, edukatív szándékkal kommunikáló márkák és a megfizethetőbb árak is hozzájárultak.

Ugyanakkor a legelső kérdésre a válasz: nem, nem ártott meg a szépségszalonomnak mindez. Sőt, sokkal tudatosabbak a hozzám látogató hölgyek és urak! Sok olyan kezelés van, ami csak egy szalonban elérhető, otthoni körülmények között nem kivitelezhető egy laikus által.

Én pedig az elektronikai termékek beszerzésével kapcsolatban lettem sokkal tudatosabb az elmúlt évek során. Mi a titkom? BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek széles választéka érhető el náluk, ez több mint 110 ezer terméket jelent! Webshopjuk főbb termékkategóriái között laptopokat illetve számítógépeket, alkatrészeket, szórakoztató elektronikai termékeket, autóval kapcsolatos kiegészítőket, mobilokat és tableteket, fotós-videós eszközöket, háztartási cikkeket, kerti eszközöket, gyerekeknek való játékokat, irodaszereket, valamint biztonság- és világítástechnikai termékeket is megtalálhatunk. A kategóriák között legalul egy “Értékcsökkent” fülön a honlap azon termékei szerepelnek, amelyek bontott dobozúak vagy javítottak, így ezeket a szokásosnál is kedvezőbb áron van lehetőségünk megvásárolni.

A kezdőlapon számos – jobbnál jobb – akcióval kecsegtetik a látogatókat. Legutóbbi böngészgetésem idején egy szuper Versenykormány és pedál fogadott a Kiemelt ajánlatok között. Az különösen tetszett, hogy egyből az is látható, hány darab van még az adott árucikkből raktáron. Lejjebb tekerve néhány terméktípust kiemelve láthatunk, csoportonként 4 különféle terméket mutatnak be a kezdőoldalon. Alaplapok, videokártyák, külső merevlemezek, monitorok, játékkonzolok, játékok, konyhai kisgépek, televíziók és szerszámkészletek kategóriákban kínált termékek között válogathatunk itt, de könnyen átnavigálhatunk – a “mutasd mind” link segítségével az adott termékkategória teljes kínálatára. A praktikus “összehasonlít” lehetőség azonban már innen is elérhető. Mindez azt jelenti, hogy kiválaszthatunk minimum kettő árucikket, ahol az ismert adatok, termékjellemzők alapján a weboldal összehasonlítja nekünk az adott termékeket, azaz egy táblázatba rendezi a termékadatokat. Így a BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkekkel tele – abban is a segítségünkre van, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg vásárlásaink során.

A navigációt megkönnyítik a termékekhez tartozó, kattintható jellemzők. Ez lehet maga a márka, a termék típusa, vagy az árucikk egyéb jellemzője is. Ezek kis rubrikákba sorolódnak és listanézetben, illetve a termékek adatlapján is egyből a nevük alatt található. Ez is egy olyan előnye a weboldalnak, ami kiemeli a hasonló online áruházak közül.

A kedvező árakon felül gyakran hirdetnek meg különböző akciókat, ahol még olcsóbban juthatunk hozzá a kinézett elektronikai vagy háztartási cikkekhez. Kuponkódos opcióval is részesülhetünk kedvezményben, például a hírlevélre való feliratkozásért cserébe máris a postaládánkban landol egy 500 forint kedvezményre jogosító kupon, amit a következő vásárlásnál tudunk felhasználni.

Hogyan vásárolhatunk a BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek webshopjában? Nagyon egyszerűen és gyorsan, hiszen igazán felhasználóbarát felületről van szó. Kezdjük egy adott termék adatlapjával. A jó minőségű, lehető legtöbb szögből készült fotók és az alapvető adatok (név, típus, ár, leírás) mellett sok információval ellátnak bennünket az oldalon. A raktáron lévő termékek számától jobbra találhatjuk a jótállás időtartamát, ezek alatt pedig a termék átvételével kapcsolatos információkat. Alul a termékleírás és a műszaki adatok mellett a vélemények fülön, illetve a kérdések és válaszok fülön tudunk még több információt szerezni az árucikkről. A “Személyes átvétel szaküzletünkben” pontnál leírják, hogy a rendelés leadása után mennyi idő elteltével vehető át az árucikk. Ez alatt a házhoz szállítás opciói szerepelnek, egy dátumot kalkulál nekünk a rendszer arra vonatkozóan, mikor teljesíthető a rendelés. GLS csomagpontra is kérhető a küldemény. Mindkét esetre vonatkozik, hogy utalással, illetve utánvéttel tudunk vásárolni az oldalon – az utalással az árat tekintve jobban járunk.

Maradt bennünk még bármilyen kérdés a webáruházzal kapcsolatban? Ügyfélszolgálatukon e-mailben tudunk érdeklődni, vagy hétköznapokon reggel és este 8 óra között, szombatonként 9 és délután 4 óra között a megadott telefonszámukon.

A BestMarkton nem csak jó áron tudunk válogatni a több ezer termék közül, de még álláslehetőségek között is böngészhetünk. A kereső rubrika felett elegendő az Állásajánlatok feliratra kattintanunk, és máris megtudhatjuk, lehetőségünk nyílik-e arra, hogy a BestMarkt-csapat tagjává válhassunk. Amikor utoljára nézelődtem az oldal ezen részén, éppen két aktuális állásajánlatuk volt meghirdetve: raktáros és árucsomagoló, illetve bolti értékesítő kollégát kerestek.

Szintén az oldal tetején találjuk a szervizzel kapcsolatos tudnivalókat. Garanciális szervizelésre akkor van lehetőség, ha a termék az összes tartozékával és gyári csomagolásával együtt megvan, emellett a számla és a garanciajegy másolatát be tudjuk mutatni, és a fogyasztói panaszról a jegyzőkönyv is ki van töltve (ezt a formanyomtatványt le tudjuk tölteni a weboldalról). A garanciavesztés lehetséges okainak listáját ajánlatos megtekinteni, mielőtt belevágunk egy ilyen procedúrába, ahogy a nem garanciás hibák sorát és a cseregarancia feltételeit is. A lap alján lévő felsorolás a különböző márkák magyarországi hivatalos szervizeinek elérhetőségét gyűjti össze, szükség esetén hozzájuk is tudunk fordulni a problémánkkal.

Az “Elállás” menüpontban a 14 napos elállás részletes feltételeit ismerhetjük meg. A “Dealer” feliratra kattintva a potenciális viszonteladók tudhatnak meg részleteket a kapcsolatfelvételre vonatkozóan. Amennyiben ugyanis valaki viszonteladóként szeretne az oldalon vásárolni, először szükséges egy viszonteladói szerződés megkötése. A szerződési feltételek között is érdemes szétnéznie annak, akit érdekel ez az opció.

Bár az alapvető elérhetőségek az oldal több felületén megtalálhatóak, a “Kapcsolat” menüpont alatt részletesebb adatokat találunk. Fontos például, hogy bár a budapesti üzlet és szerviz hétköznapokon hasonlóan tart nyitva, a szerviz hétvégén nem érthető el, az üzlet azonban szombaton még látogatható, 9 és délután 4 óra között.
A kapcsolatfelvételi űrlap is e menüpontnál található meg, amely segítségével közvetlenül tudunk üzenni a BestMarktnak.

A következőkben a munkatársak közvetlen, név és titulus szerinti elérhetőségeit találjuk – külön az ügyfélszolgálati és a szervizes kollégákét, majd az üzleti ügyekért, a csomagküldésért, valamint a raktári teendőkért felelő munkatársakét. Végezetül a pénzügyes kolléga, az üzletvezető munkatársak és a cégvezető adatait olvashatjuk az oldalon.

Bízom abban, hogy felkelti az érdeklődéseteket a BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek, valamint háztartási áruk tekintetében is verhetetlenek, én már többször is “teszteltem” őket! Próbáljátok ki ti is!