A mai napig tisztán emlékszem rá, amikor először voltam szépségszalonban. Anyukám vitt el, mert szerettem volna fülbevalót. A helyi szépségszalonban foglalkoztak füllyukasztással is, ezért ide mentünk. Maradandó élmény lett ez a számomra. Amellett, hogy azóta is nagyon szeretek fülbevalót hordani, emlékszem, hogy mennyire jól éreztem magam a szalonban. Az ott dolgozók kedvesek voltak, és úgy éreztem, hogy engem is “igazi” nőként kezelnek, annak ellenére, hogy kicsi voltam még. A hangulata szintén megfogott. Tisztaság volt, jó illatok, ízlésesen berendezett helységek, és mindenhol csinos lányok beszélgettek. Nekem akkor kislányként olyan volt, mint egy titkos hely, ahová csak nők léphetnek be, és ahol mindig jó a hangulat. Ma is nagyon szeretek szépségszalonba járni. Sajnos nincs időm gyakran eljutni, de amikor megyek, mindig megvan bennem ugyanaz az izgatottság, ugyanaz a hangulat, amit kislány koromban éreztem.

Van a szépségszalonoknak még egy fontos előnye: mindig kialakulnak érdekes beszélgetések, és mindenféle téren tudunk egymásnak tanácsokat adni. Egyik alkalommal például itt szereztem tudomást egy autószervizről. Várakozás közben néhányan szóba elegyedtünk, és szóba kerültek a gumiszerelési árak. Ebből pedig hamar kialakult egy társalgás autókról és autószervizekről. Egyikünk a Méta Autószervizt ajánlotta. Azt mondta, hogy ők mindig oda járnak. Ez egy budapesti márkafüggetlen szerviz, ahol még online időpontfoglalásra is van lehetőség, aminek köszönhetően nem kell sem órákon át ülni a telefon mellett, sem pedig hosszú sorokban várakozni a szerviz előtt. Ez például a tavaszi és őszi gumicsere időszakában kifejezetten hasznos lehet, ugyanis ezekben a hetekben mindig nagy tolongás szokott lenni a szerelőknél.

Később otthon meg is kerestem a honlapját. Valóban nagyon szimpatikusnak tűnt már első ránézésre, mert a weboldal igényesen volt megtervezve és megvalósítva. Könnyen megtalálhatóak voltak rajta a gumiszerelési árak is. Egy külön oldalt szántak arra, hogy az összes árat feltüntessék, azonban emellett a szolgáltatások között is megtekinthető minden szerelési folyamat díja. A gumiszerelési árak a “Gumicsere és gumi szervizelés” cím alatt voltak elérhetők.

gumiszerelési árak

A weboldalról azt is megtudtam, hogy a Méta Autószerviznél a kezdetekben csak gumicserével és gumiszereléssel foglalkoztak. Nagy tapasztalattal, és modern felszereléssel rendelkeznek.

Azt is megfigyeltem, hogy valóban elérhető a honlapjukon egy online időpont foglaló rendszer. Emellett azonban hagyományos módon, telefonon vagy emailben is felvehetjük velük a kapcsolatot. Amennyiben kíváncsiak lennénk, hogy milyen a szerelőműhely belülről, a galériában ezt is megnézhetjük. A galéria elhelyezése egy ilyen felületen nagyon fontos lehet. Sokan vannak úgy vele, hogy szeretik előre látni, hogy mire számíthatnak, mielőtt megvesznek egy terméket, igénybe vesznek egy szolgáltatást, vagy éppen elmennek egy szervizbe.

A gumiszerelés mellett még számos más szolgáltatást is nyújt a szerviz, melyeket a kezdőoldalon tekinthetünk meg. Foglalkoznak futómű javítással, olajcserével, kuplung, fék, fényszóró, lengéscsillapító szervizeléssel, állapotfelméréssel, klímával, és még sok további problémával kapcsolatban is a segítségünkre lehetnek.

A honlapról egy blog is megnyitható. Ezen sok cikket olvashatunk el autószerelés és autóalkatrészek témában. Ez nekem is nagyon sokat segített, mivel nem vagyok annyira tájékozott ilyen téren. Találtam cikkeket, amelyekben egyes szerelési folyamatokat mutatnak be, és olyanokat is, amelyekben alkatrészek működését magyarázzák el. Minden nagyon érdekesen és érthető módon van megfogalmazva. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a szerviz, könnyen lehet, hogy a legközelebbi gumicserénél ide foglalok majd időpontot.