Nagyon céltudatos voltam, amikor elhatároztam, hogy szépségszalont nyitok. Szigorú szűrők szerint listáztam a szóba jöhető eladósorban levő üzlethelyiségeket, majd elindult a személyes megtekintések sora is. Mondanom sem kell, volt, ahol a szomszédos vállalkozások miatt nem találtam ideálisnak a terepet, máshol pedig a közlekedés, problémás parkolás okán. Nem akartam elkapkodni a dolgot, hiszen annyi időm volt már így is a tervezésben, a megfelelő gépek megtalálásában, a brand megálmodásában, hogy nem lett volna értelmes lépés lehorgonyozni egy “majdnem jó” helyiség mellett, miközben nem vagyok vele teljesen elégedett. A kezdetektől fogva arra mentem, hogy az legyen jó, ami nem változtatható – azaz nem baj, ha felújítandó, sőt, de legyen jól megközelíthető helyen és lehetőleg ne egy sarki kocsma vagy három másik szépségszalon mellett.

Talán klisésen hangzik, de nagyon fontos volt számomra, hogy jó döntést hozzak, mert egyrészt bizonyítani akartam a családomnak – főleg a szüleimnek és a testvéreimnek -, másrészt ez volt életem nagy álma. Egészen kicsi korom óta rajongtam a kozmetikumokért, bőrápolásért és az összes ilyen csajos dologért, és ahogy felcseperedtem, tisztán látszódott, hogy itthon is egyre nagyobb igény van a professzionális kezelésekre, már nem csak egy szűk réteg számára érhetőek el ezek a lehetőségek, ami szerintem szuper dolog. De nem, a szüleim csak azt látták ebben az egészben, hogy nem közgazdász leszek, ügyvéd vagy valami hasonló megbecsült szakmájú valaki…

Éppen ezért egyedül intéztem mindent a megfelelő üzlethelyiség megtalálása után is. A korszerűsítéshez komoly tatarozásra volt szükség, amibe például a vízvezeték szerelés is beletartozott. Mivel kifejezetten lényeges szempontnak tartom, hogy egy szolgáltatás hogyan van prezentálva online, ezért mindig nagyon alaposan áttanulmányozom egy adott cég vagy vállalkozó weboldalát, mielőtt meghoznám a végső döntést. A vizgazfutesszerelo24.hu honlapja számomra hatalmas pozitív csalódás volt, mert nem pusztán az általuk biztosított szolgáltatások és elérhetőségek közül, valamint a vállalt települések listájáról csemegézhettem, hanem egész jó kis gyorstalpalót dobtak össze hasznos infokból azok számára, akiknek hozzám hasonlóan nem sok közük van a víz, gáz- és fűtésszereléshez.

Egyáltalán milyen feladatok tartoznak a vízvezeték szerelés tárházába? A duguláselhárítással kapcsolatos procedúrák (például lefolyó tisztítása vagy csatornatisztítás) ugyanúgy a vízvezeték szerelés feladatkörök részei, mint a bojlerhez, fűtőtestekhez és fürdőszobai elemekhez köthető munkálatok. Egy “egyszerű” beszereléssel is felkereshetünk szakembert, nem feltétlen szükséges hozzá egy adott problémával szembesülni, hiszen a szakszerű beüzemelés (vagy időnkénti karbantartás) ugyanúgy a folyamat és a biztonságos, problémamentes üzemelés fontos része.

Aztán olvastam egy pár sort a fűtésszerelésről is, ha már úgyis ott voltam a vizgazfutesszerelo24.hu oldalán. Ahogy a “Fűtésszerelő” menüpontra kattintottam, az első és legszembetűnőbb számomra az volt a felületen, ami már a kezdőlapon is egyből megragadta a figyelmemet. Három kis pecsét, ami a három, kiemelkedő jellemzője a cég “ars poeticájának”. Egyrészt vállalni tudják az akár egy órán belüli, extra gyors kiszállást, legyen probléma társasházi lakásban, magánházban, irodában vagy ipari létesítményben. Mindez az általuk területileg lefedett településeken tud megvalósulni, amit hosszú listába szedve megtalálhatunk, ha az oldal aljára görgetünk. Emellett egyedülállónak mondható az éjjel-nappal üzemelő ügyeleti szolgálatuk, mely során biztosan lehetünk abban, hogy ha Budapestről vagy Pest megye felsorolt községeiről, városaiból telefonálunk (vagy töltjük ki a kapcsolatfelvételi űrlapot), 0-24 óráig megértő (és szakértő) fülekre találhatunk. A harmadik kiemelt érv, ami szintén egyértelműen a víz-, gáz- és fűtésszereléssel foglalkozó szakmai team mellett szól, az az, hogy több mint 30 év tapasztalatával rendelkeznek, ami során számos helyszínen megtapasztalhatták a különböző jellegű problémákat, beüzemelési nehézségeket, és változatos kihívásokkal szembesültek. Gázkészülék szerelés vagy éppen fűtésszerelés (cirkó, radiátor, központi fűtés)? Mindegyikkel fordulhatunk hozzájuk!

Ha már a gázkészülék szerelésénél tartottunk: az Gázszerelő aloldalon a legkülönfélébb gázkészülékek és kazánok gyártóit, márkáit, fajtáit sorolja fel a vizgazfutesszerelo24.hu, így láthatóvá válik, mennyire sokrétű gázszerelő szakembereik feladatköre. És akkor még nem is beszéltünk a gáztűzhelyről, gázbojlerről, konvektor szereléséről…

Mondanom sem kell, hogy a vízvezeték szereléssel végig minden rendben ment. Úgy éreztem, szakértő kezekben van a kis üzlethelyiségem, és végre olyan szakik vettek körül, akik az alapos és pontos munka mellett nem átallottak magyarázni is egy-két dolgot, ha kérdés merült fel bennem. Ez már a honlapról és a felkeresésükkor is kiderült, hogy abszolút türelmesen állnak az ügyfélhez és minden információt olyan türelmesen és érthetően adnak át, mintha (sejtéseim szerint) nem több ezredik alkalommal állnának ugyanazzal szemben. A számla és a több éves garancia számukra alapvető, így nekem is az volt, hogy lehorgonyzok mellettük, és bármilyen vízvezeték szereléssel kapcsolatos munkát ezentúl rájuk bízok majd.

Ezért is szerettem volna megírni ezt a bejegyzést – tudom, hogy sokaknak nagy stresszel jár a szakemberek felkutatása… De a vizgazfutesszerelo24.hu bemutatásával bízom benne, hogy meg tudtam könnyíteni mindezt. A mai világban nagyon értékelendő, hogy vannak, akik még mindig adnak a minőségre, a becsülettel elvégzett, precíz munkára – így bátran ajánlom őket, ha megbízható és profi szakikat kerestek!